Dining Hall, Gold Mountain Dhyana Monastery

Dining Hall, Gold Mountain Monastery

The lumber used to renovate Gold Mountain came as a response from Guanyin Bodhisattva. Guo Tung and Guo Tung Laughton, disciples of the Master, learned that an office building in downtown San Francisco was about to be renovated and that the wooden shelving needed to be removed. Anyone willing to remove the wood could have it free of charge. The Laughtons quickly informed Gold Mountain and crews of young disciples were sent to tear out the shelving.

The wood was the major material used in the initial renovation of Gold Mountain. The small pieces left over from major work were saved and used to make the tables and small wooden stools used in the dining hall at Gold Mountain. The Master's lesson to extravagant Westerners about the principle of reusing and not wasting was repeated again and again during the renovations of the Association's Way-places.

Excerpt from an article compiled by Shi Hengchi, p. 50
"In Memory of the Venerable Master Hsuan Hua, Vol II"